ΣΤΟΧΟΙ

Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες (Α.με.Α.)

Η Πολιτική Ποιότητας του ΠΜΣ, βρίσκεται σε συμφωνία με τους ευρύτερους στόχους και δεσμεύσεις της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και περιλαμβάνει:

  1. Tην προαγωγή της γνώσης και την ανάπτυξη της έρευνας στην Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων των ΑμεΑ και συναφών με τον αθλητισμό επιστημών και κλάδων όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η υγεία, ο τουρισμός, η τοπική αυτοδιοίκηση και η αναψυχή.
  2. Tην προετοιμασία στελεχών με άρτια εκπαίδευση, ικανών να προωθήσουν, αφενός την ανάπτυξη του Αθλητισμού των ΑμεΑ στην Ελλάδα και Παγκόσμια και αφετέρου των παραπάνω συναφών κλάδων, μέσω της εξειδικευμένης γνώσης και εμπειριών που παρέχει το συγκεκριμένο καινοτόμο πρόγραμμα.
  3. Tην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, για επαγγελματικά στελέχη οργάνωσης κέντρων αποκατάστασης για ΑμεΑ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  4. Tην προαγωγή της οργάνωσης και διαχείρισης των Ομοσπονδιών, Συλλόγων ατόμων με αναπηρίες, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, των Special Olympics για τη βελτίωση της οργάνωσης και αποτελεσματικότητας του αθλητισμού για ΑμεΑ στην Ελλάδα και Παγκόσμια.
  5. Tην επαφή των φοιτητών με Α.με.Α., μέσω της υποχρεωτικής από το Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, σε κέντρα αποκατάστασης, σε εξειδικευμένα φυσικοθεραπευτήρια, σε κέντρα διάγνωσης και στήριξης, σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και σε χώρους κοινωνικής υποστήριξης και ένταξης, όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Με τον τρόπο αυτό, αποκτούν την εμπειρία της εκπαίδευσης στην πράξη και προάγουν τις γνώσεις/δεξιότητες/ικανότητες τους.
  6. Tην εξοικείωση των φοιτητών/τριών σε ερευνητικές διαδικασίες σε επιμέρους θέματα των προαναφερόμενων επιστημονικών περιοχών και τη συγγραφή συναφών επιστημονικών εργασιών.

Οι στόχοι και η πολιτική διασφάλισης ποιότητας του ΠΜΣ συνδιαμορφώνονται, ανατροφοδοτούνται και βελτιώνονται διαρκώς, με την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών του (Διευθυντή ΠΜΣ, Αναπλ. Διευθυντή, Μέλη Συντονιστικής Επιτροπής, Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π), Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π), Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (Ε.Τ.Ε.Π.), διοικητικό προσωπικό, και φοιτητές/τριες).

Μετάβαση στο περιεχόμενο